vrijdag 1 februari 2013

GPS-Stadsspel Gent: Met de GPS door (On)Bekend Gent

Een aantal buitenaardse wezens hebben zich geïncarneerd in de goden en helden uit sagen en legenden, en zij werden door een Gentse magiër een paar eeuwen geleden ontvoerd en opgesloten, ergens in Gent... Ze staan nu op het punt te ontwaken uit hun winterslaap, met alle gevolgen vandien...Met de GPS in de hand nemen jij en je paranormaal detective team de uitdaging aan... Slaag je erin de magische formule op te sporen en samen te puzzelen, waarmee deze vreselijke E.T.’s weer zullen inslapen? Weet je op die manier nog nipt een wereldwijde catastrofe te verijdelen?
  
Dit GPS Stadsspel is uitstekend geschikt om zowel het onbekende als het bekende Gent beter te leren kennen. Het speelt zich zowel af in verloren, schijnbaar vergeten hoekjes van de stad, als bij een paar toeristische trekpleisters, en het maakt gebruik van MP3-spelers met fantastische luisterspelen, horror soundscapes en dito muziekjes.

Flanders Fantastica ademt dan ook de sfeer uit die de griezelverhalen kenmerkt van de Gentse schrijver van griezelverhalen Raymond De Kremer, beter bekend onder zijn schuilnamen Jean Ray of John Flanders (jawel, die van de Vlaamse Filmkes). Naast weet- en denkvragen, het kraken van codes en het oplossen van raadsels, zullen de spelers geconfronteerd worden met uiteenlopende creatieve opdrachten. Bovendien kunnen kosmische bedreigingen ook al eens hun komische kanten hebben!

Het scenario van Flanders Fantastica is van Patrick Bernauw. Hij kon op de medewerking rekenen van onder meer Anton Cogen (stem), Fernand Bernauw (muziek), Marc Borms (fotografie) en www.gpsrent.be 

Flanders Fantastica is de Gentse versie van het GPS Spelconcept Duivelse Driehoek, dat in de bossen van Affligem reeds actief is met Van Galgenberg tot Duivelsput:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten